lauantai 9. heinäkuuta 2011

Kesäviiniä - Joanne Harris


Englanninkielinen alkuteos Blackberry Wine (Otava Keuruu 2001).
Sivumäärä 447.

Lyhyesti omin sanoin:

Jay on kirjailija, jolla menee ihan hyvin; hänellä on rahaa, hänen esikoisteoksensa Maaomenamies on tuonut hänelle mainetta, hänellä on tyttöystävä, jonka kanssa sujuu useimmiten ihan hyvin.
Ainoa vika on siinä, että Jay ei saa kirjoitettua uutta romaania.
Hetken mielijohteesta hän päättää muuttaa Lontoosta Ranskaan. Pieni idyllinen kylä on Jayn mieleen, ja samalla uusi asuinpaikka herättää Jayssä vanhoja muistoja; muistoja lapsuusvuosista. Etenkin vanha Joe viineineen palaa kummittelemaan ja antamaan viisaita neuvojaan.
Entä naapurin etäinen rouva Marise ja hänen kuuro tyttärensä? Mikä on heidän tarinansa? Ja mikä heissä vetää Jaytä niin kovasti puoleensa?

Mielipide:

"Viini puhuu. Sen tietää jokainen." Näillä lauseilla kirja alkaa. Ja se, että kirjan kertojana toimii viinipullo, ei mielestäni oikein toimi. Se on ok, että kertoja on ulkopuolinen, mutta viinipullon näkökulma oli.. outo. Alussa ja lopussa se oli mielestäni tönkköä, keskivaiheilla sitä ei onneksi edes huomannut. Joten kun alun takkuilusta selviää, kirja on ihan luettava ja mielenkiintoinenkin. Mitään valtavan dramaattista kirjassa ei tapahdu, että jos pidätte oikein tapahtumarikkaista opuksista, niin tätä en suosittele. Mielenkiintoisia henkilöitä kuitenkin riittää ja jos ihmissuhteet ja arkielämä kiinnostavat, niin siinä tapauksessa tartu tähän. Lisäksi pidän oikein paljon Joanne Harrisin kirjoitustyylistä.
Tähtiä tälle kirjalle annan kolme viidestä, eli
***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...