sunnuntai 28. elokuuta 2011

Langennut enkeli - Becca Fitzpatrick

Englanninkielinen alkuteos 2009 Hush, Hush
Sivumäärä 298



Lyhyesti omin sanoin:

Nora Grey on ihan tavallinen 16- vuotias nuori joka elää ihan tavallista elämää. Rauha kuitenkin järkkyy, kun Nora saa biologiassa parikseen Patchin, tumman ja synkänkomean nuorukaisen. Osa Norasta haluaisi juosta kirkuen häntä karkuun, mutta toisaalta jokin Patchissa vetää häntä kovasti puoleensa. Kuka Patch oikeastaan on?
Alkaa sarja pelottavia ja ja vaarallisia tapahtumia, joissa vaarassa ei ole ainoastaan Nora, vaan myös hänen paras ystävänsä Vee. Kun totuus alkaa selvitä Noralle, hän huomaa olevansa osa kostonhimoista, uhrimurhista ja lankeemuksista koostuvaa vyyhteä..

" Vee työnsi muistiinpanovihon reppuunsa ja kiskaisi vetoketjun kiinni. Minä purin huultani ja heilautin kättäni pienoiseksi hyvästiksi. Sitten käännähdin vilkaisemaan takanani olijoita. Tiesin kaikkien luokkakavereideni nimet... yhtä lukuun ottamatta. Uutta tulokasta. Valmentaja ei puhutellut häntä koskaan, ja se näytti sopivan hänelle. Hän istua retkotti yhtä riviä taempana viileät, mustat silmät vakaasti eteen suunnattuna. "


Mielipide:

Kirja oli hyvä, mutta olin odottanut jotain vähän erilaista ja vielä vähän enemmän. Päähenkilönä Nora oli aika vaatimaton, huomaamaton, ei mitenkään erikoinen. Patch puolestaan oli välillä hyvin ärsyttävä (mikä oli tietenkin tarkoituskin), ja minua ärsytti, että ärsyttävyydestään huolimatta hän oli muka niin vastustamaton. Puolivälissä kirjaa minua tympi myös se, että mitään ei oikein paljastunut. Patch oli ja pysyi salaperäisenä liiankin pitkään. Ja enkeleiden "taidot" olivat liikaa; toisten mieliin kajoaminen ja tavaroiden lennättely oli jo kummallista.
Kuitenkin, idea kirjassa oli mielestäni tosi hyvä ja haluaisin mahdollisesti lukea jatkoa kirjalle, jos sitä vain olisi tulossa. Pidin kirjoitustyylistä ja Noran ja Patchin välille oli hienosti saatu kirjoitettua "sitä jotain". Ja kirja jätti miettimään sen tapahtumia kirjan loputtuakin. Tähtiä annan kolme;
***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...