sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Vettä elefanteille - Sara Gruen

Englanninkielinen alkuperäisteos 2006 Water for elephants.
Sivumäärä 366



Lyhyesti:

93 vuotias Jacob Jankowski asuu vanhainkodissa, mutta vihaa omaa raihnaisuuttaan ja elämäänsä siellä. Eräänä päivänä alueelle saapuu sirkus, joka palauttaa Jacobin mieleen vanhat muistot.
Kun Jacob oli nuori eläinlääketieteenopiskelija, hänen vanhempansa kuolivat onnettomuudessa ja Jacob joutui sattuman kautta sirkukseen. Pikkuhiljaa hän alkaa kotiutua sirkukseen sen ankarasta hierarkiasta ja kamalasta pomosta huolimatta. Jacob myös rakastuu, naiseen joka on kuitenkin jo naimisissa äkkipikaisen Augustin kanssa.
Kolmikolle kuitenkin kehkeytyy vahva side, kun he yrittävät saada Rosie norsusta tähtiesiintyjää.

" En puhu noista ajoista paljoakaan. En ole ikinä puhunut. Tiedä häntä miksi - olin sentään sirkustöissä meilkein seitsemän vuotta, ja jollei siitä löydy jutunjuurta, niin ei sitten mistään. Tai tiedänhän minä syyn. En luottanut itseeni. Pelkäsin puhuvani sivu suuni. Tiedän miten tärkeää oli säilyttää salaisuus, ja sen minä säilytin - kunnes kuolema kävi ja sen jälkeenkin."

Mielipide:

Sainhan minä tämän luettua! Lukuinto meinasi puuttua, mutta nyt kun viikonloppuna vain sitkeästi tartuin kirjaan, se imaisikin minut ihan totaalisesti mukaansa.
Suht nopealukuinen kirja, mielenkiintoinen ja jännittävä. Henkilöt olivat oikein persoonallisia ja pidin Rosie norsusta hyvin paljon!
Toisaalta kuvittelin kirjan vielä hieman paremmaksi, mutta ihan hyvä se oli näinkin. Jotenkin tuntui, että kirjasta/sen kielestä puuttui se säteilevä glamour mitä sirkuksissa voisi kuvitella olevan.
Tavoitteenani on katsoa tämä myös elokuvana jossain vaiheessa.
Tähtiä annan kolme
***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...