torstai 9. helmikuuta 2012

Prinssi Kaspian - C.S Lewis

Alkuperäisteos 1951 Prince Caspian
Sivumäärä 116



Lyhyesti omin sanoin:

Prinssi Kaspian asui setänsä Mirazin hovissa keskellä Narniaa. Kuningas Miraz oli paha mies ja hän oli lannistanut Narnian puhuvat eläimet ja maata hallitsivat ihmiset. Prinssi Kaspian kuuli kuitenkin lastenhoitajaltaan, sekä opettajaltaan asioita vanhasta Narniasta ja sen hyvistä ajoista. Prinssi tapaa puhuvia eläimiä ja asettuu heidän puolelleen kuningasta vastaan. Syttyy sota ja Kaspianin on pyydettävä apua muinaisilta hallitsijoilta. Onko Kaspianilla ja eläimillä mitään mahdollisuutta voittaa sotaa?

"Paikka missä he olivat tavanneet faunit, oli tietenkin tanssikenttä. Kaspian ja hänen ystävänsä jäivät  sinne odottelemaan suurta neuvottelua. Kaspianille, joka oli tottunut nukkumaan linnan kauniissa makuuhuoneissa silkkilakanoiden välissä ja syömään herkullisia ruokalajeja kulta ja hopealautasilta, oli aivan uusi kokemus nukkua taivasalla ja nauttia ravinnokseen pelkkää lähdevettä, pähkinöitä ja hedelmiä. Se oli outoa, mutta hän ei ollut koskaan elämässään ollut onnellisempi"


Mielipide:

Tältä tarinalta odotin jotain enemmän. En ole nähnyt elokuvaa, mutta haluaisin sen nähdä. Tarina olisi voinut olla paljon parempi ja jännittävämpi, mutta se oli kirjoitettu hyvin pinnallisesti. Joo joo, ehkä olen liian kriittinen? Onhan kyseessä kuitenkin aika vanha teos ja vielä nuortenkirja, joten voiko odottaa, että kirja olisi kovin syvällinen/pitkä? Mutta minä olisin kaivannut enemmän kuvailuja ja silleen. Ihan ok, mutta ei parasta. Tähtiä kolme:
***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...