lauantai 5. tammikuuta 2013

Luihin kirjoitettu - Simon Beckett

Alkuperäisteos 2007 Written in Bone
Sivumäärä 252



Lyhyesti:

David Hunter, kuolinsyytutkimuksen erikoislääkäri, joutuu töihin pienelle Runa nimiselle saarelle. Saaren vuorilla sijaitsevasta mökistä on löytynyt ruumis, joka on pahoin palanut - vain jalkaterät ja toinen käsi ovat säästyneet tulelta. David tutkii tapausta yhdessä paikallisen viinaanmenevän komisario Fraserin, nuoren konstaapeli McKinneyn sekä eläkkeellä olevan ylikomisario Brodyn kanssa. Pian heille selviääkin, että kuolema ei ollut onnettomuus.
Valitettavasti juuri silloin puhkeaa myrsky, eikä saarelle saada lähetettyä apuvoimia. Puhelinyhteydet ja sähköt katkeilevat, murhaaja on vapaana, eikä useammilta uhreilta säästytä...

"Tempaisin oven auki ja hamuilin valokatkaisijaa. En ensin löytänyt sitä, mutta sitten kuului naksahdus ja valot syttyivät. Typötyhjä sali tuntui ilkkuvan minulle. Laskin paperipainoa pitelevän käteni. Sekä saliin johtava ovi, että verannan ulko-ovi olivat kiinni. Kuulemani äänen oli täytynyt syntyä siitä, että tuuli narisutti rakenteita. Sinusta on tulossa hermoraunio... Olin jo menossa takaisin terveysaseman puolelle, kun katseeni osui lattiaan. Sen poikki kulkivat märät jalanjäljet."

Mielipide:

Mainio jännityspläjäys näin viikonlopun kunniaksi. Kirja oli mielenkiintoinen heti  alusta lähtien ja säilytti jännityksen ihan loppumetreille asti. Pidin paljon Beckettin aiemmasta teoksesta Kuoleman anatomiasta,eikä tämäkään tuottanut pettymystä.
Olen viime aikoina lukenut taas paljon dekkareita, enkä aio tästä genrestä ihan heti luopua, sillä olen jäänyt niihin taas koukkuun. Välissä olikin hetki, jolloin eivät rikosromaanit innostaneet.
Oikein hyvä kirja, suosittelen! Tähtiä neljä:
****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...