torstai 14. helmikuuta 2013

Krokotiilin keltaiset silmät - Katherine Pancol

Alkuperäisteos 2006 Les yeux jaunes des crocodiles
Sivumäärä 699



Lyhyesti:

Hmm, miten tiivistäisin juonen tähän lyhyesti? Kirjan takakannen teksti kertoo oikeastaan kaiken olennaisen kirjasta, joten kopioin sen tähän:
"Krokotiilin keltaiset silmät sijoittuu Pariisiin, mutta kirjassa on silti myös krokotiileja. Se on tarina ihmisistä, naisista ja miehistä. Siitä mitä olemme, mitä haluaisimme olla ja millaisiksi saatamme jonain päivänä tulla. Se on tarina valheesta. Mutta se on myös tarina ystävyydestä, rakkaudesta, toiveista, pettämisestä, rahasta ja unelmista. Se on tarina täynnä naurua ja kyyneleitä. Se on aivan yksinkertainen tarina elämästä."

Mielipide:

Aloitin kirjan lukemisen innoissani, sillä olin lukenut siitä paljon hyvää. Petyin, en jotenkin päässyt sisään tarinaan ja tapahtumiin. Mielessäni kummitteli ajatus kirjan jättämisestä kesken... Sinnittelin ja luin kirjan loppuun asti... ja se kannatti! En osaa sanoa, mikä tarinassa vastusti, mutta kun luin vain eteenpäin, kirja olikin oikein hyvä.
Henkilöihin oli hieman vaikea samaistua, esimerkiksi Iris perheineen eli hyvin rikkaasti, kun taas Josephine hyvinkin köyhästi. Hortensea en tajunnut aluksi ollenkaan, mutta lopussa jopa ehkä pidin hänestä hieman..
Koska en keksi kirjasta vikoja, sanotaan vaikka niin, että vika oli minussa ja lämpenin liian hitaasti tälle teokselle. Silti olen iloinen, että luin sen loppuun.
Tähtiä kolme:
***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...