maanantai 29. heinäkuuta 2013

Dexterin kolkko kutsumus - Jeff Lindsay

Alkuperäisteos 2005 Dearly devoted Dexter
Sivumäärä 294



Lyhyesti: 

Toinen osa Dexter- sarjaa. Dexter Morgan, joka kantaa sisällään synkkää kyytiläistä ja murhaa pahoja ihmisiä, on saanut kannoilleen epäileväisen etsivän. Dexter joutuu hylkäämään suunnitelmansa hetkellisesti ja esittämään tavallista, työssäkäyvää ja naisystäväänsä tapailevaa miestä.
Kaupunkiin ilmaantuu kuitenkin murhaaja, joka leikkii uhreillaan, leikkelee heitä tavalla, joka jättää jopa Dextetin sanattomaksi...

"No niin. Oletettavasti se oli aloittanut elämänsä jonkin sortin ihmisolentona, luultavasti miespuolisena latinona. Tätä oli hyvin vaikea päätellä sen nykytilasta, joka - myönnettäköön - hätkähdytti hieman jopa minua. Niin yllättynyt kuin olinkin en voinut olla ihailematta työn perinpohjaisuutta ja tekijän siistiä kädenjälkeä. Se olisi saanut kirurginkin kateudesta vihreäksi, vaikka monikaan tuskin olisi pystynyt perustelemaan moisen työn tarpeellisuutta kirurgien valvontaviranomaisille."

Mielipide.

Hyi. Minä harvoin kauhistelen dekkareiden murhia tai niiden raakuutta. Mutta jotenkin kun kuvittelen sen, mitä tämän kirjan sarjamurhaaja teki.. Hui kauhistus.
Sympaattisen Dexterin tarinaa on hauska ja helppo lukea. Yksinkertaisuudessaan tämä sarja on oikeastaan todella hyvä ja hykertelevä kyytiläinen on loistava lisä ja erikoisuus niin tavallisten dekkareiden sekaan.
Neljä tähteä:
****


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolmen kuukauden katsaus

 Koontipostaus huhti-, touko- ja kesäkuulta.  Bloggaaminen on ollut tauolla perheen sairaustapauksen vuoksi. Instagramiin olen päivittänyt ...